Är det så att du behöver byta ditt tak? När det gäller takläggning så kan det kosta en slant. Dock är det en bra investering. Taket är ju för att skydda resten av bostaden och det är viktigt att det är helt och rent. Om det är så att du har ett äldre tak, så kanske du inte behöver byta ut hela, särskilt om det inte finns några skavanker. Det kan räcka med lite extra underhåll. Men har ditt tak börjat läcka eller om det är takpannor om gått sönder eller ramlat ner, då kan det vara läge att göra ett takbyte. Det finns en del tecken att hålla koll på och går du igenom taket två gånger per år så kan du upptäcka det i tid.

Håll koll på dina kostnader

Det kan som sagt kosta en del pengar om du ska lägga takpapp eller göra en helt ny takläggning. Det gäller att du sätter en budget samt planerar bytet av taket noga. Fundera också över om du ska byta själv eller ta in en entreprenör. En takläggare kan jobbet och gör det på ett säkert sätt, samt snabbt och effektivt. Så det kan vara värt att anlita en sådan. Om du väljer en takläggare, se till så att du går garanti för både materialet och arbetet.

Ta hand om taket

Om du tar hand om ditt nya tak, så kommer det att hålla i många år framöver. Se över taket ett par gånger per år. Rensa taket från kvistar, löv och kvistar. Rensa även mossa och lövrester i hängrännorna. Sedan mår taket även bra av att få en taktvätt då och då. Se också till att skotta bort om det kommer onödigt mycket snö på taket.