Att flytta från ett hus är ett ganska stort projekt och kräver en del planering, organisering och arbete.

Först behöver man packa ner alla sina saker i kartonger. Ett tips när man gör det är att rensa sakerna samtidigt så att man bara packar ner och flyttar de saker man verkligen vill ha kvar. De saker man inte vill ha kan man sälja, skänka till second hand affär, hjälporganisationer eller slänga om det inte finns ett andrahandsvärde i dom.

För att flytten sen ska gå så snabbt och smidigt som det går bör man beställa en eller fler flyttbilar till det datum man ska flytta och eventuellt någon som hjälper till att bära alla saker om man inte redan har hjälp av vänner och familj. Har man dessa saker klara borde själva flytten gå rätt så smidigt.

När man flyttat alla saker måste man städa ur sitt gamla hus så att dom nya ägarna kan flytta in i ett fint och städat hus. Antingen kan man städa själv vilket tar en del tid, en flyttstädning måste vara noggrann eller så kan man anlita en städfirma som gör flyttstädningen åt dig. Att anlita en städfirma som sköter flyttstädningen underlättar garanterat. Dom städar ur alla skåp, putsar alla fönster, tar hand om golvbrunnar etc. Det blir garanterat rent och fint när proffsstädare får sköta flyttstädningen! Och du kan istället för att städa börja fixa och möblera i lugn och ro i den nya bostaden. Få saker på plats, göra dig hemmastadd och njuta av hur bra din nya bostad är.